On-line poradna

Výhodou Lékárny U lávky je mimo jiné také skutečnost, že sídlí v domě s lékařskými praxemi, ve kterých pracují lékaři s nadstandardním přístupem ke každému klientovi.

Z tohoto důvodu může naše lékárna nabídnout klientům skutečně odborné poradenství formou on-line poradny a zajistit erudované medicínské rady od lékařů, se kterými může konzultovat konkrétní dotazy, týkající se komplikovanějších zdravotních problémů.

Chcete se zeptat na něco, co se týká volně prodejných i recepturních léčiv, Vašich zdravotních problémů, lékových interakcí, dostupnosti konkrétního léku, a podobně?

Váš dotaz i odpověď se ocitnou ve veřejné on-line poradně (jméno tázajícího bude upraveno do podoby iniciálů).

Otázka
 captcha Opište text z obrázku

Otázka: Dobrý den,
mohu u vás koupit ERGIBIOL roztok a BIONOSOL I. ?
Děkuji za odpověď.

Odpověď: Ano, lze, oba přípravky máme skladem.

Otázka: Dobry den, asi před třemi týdny jsem byla nachlazená a vypila jsem okolo 6 litrů čaje. Večer, když jsem si lehla, mi najednou začalo hrozně bušit srdce, špatně se mi dýchalo, brněly mě ruce, nohy a bylo mi chvíli zima, chvíli teplo. Opakovalo se to asi pětkrát a trvalo to vždy tak 15 minut. Pak jsem musela během deseti minut aspon 4x na WC. Podařilo se mi usnout a nějak jsem to dále neřešila. Už se to neopakovalo, až do včerejšího večera, kdy se mi to přihodilo znovu. Navíc přes den se mi stále motala hlava. Je mi 17 let. Prosím poraďte mi, co to může být??

Odpověď: Chtělo by to se vypravit v pondělí k lélaři a odebrat krev, případně zajistit další vyšetření. To může být kdeco, ale taky třeba vůbec nic. Na každý pád, pokud se to vrací, mělo by se tomu přijít na kloub.

Otázka: dobrý den,chci se zeptat o možtost zakopení 2 balení augmetinu 1mg. v tab.s tím že bych recept dodal v pondělí.děkuji P.B.

Odpověď: Stavte se, ale dnes jen do 15H00

Otázka: Dobrý den,
je mi 24 a dnou trpím cca 3 roky, ale lečím se na ní teprve půl roku. Obvodní lékařka totiž nedokázala diagnostikovat učebnicové příznaky dny (oteklý palec na noze, bolest, která začíná pozdě v noci a nesnese ani peřinu). Sdělil mi to až lékař, který ji zastupoval, když měla dovolenou, při mém 2. akutním dnavém záchvatu. Sportuji 2x týdně a při výšce 182cm a váze 78kg jsem si tedy dnu přivodil spíše častým pitím ještě v pubertě a snad i dědičně(žlučové a ledvinové kameny v rodině, 2 strýcové měli dnu).

Tento 2. akutní záchvat začal před 3měsící a v porovnání s prvním před cca 3 roky, ustupoval pomaleji, byť už jsem tentokrát používal správné léky na správně diagnostikovanou nemoc. Bolest už nyní ustoupila úplně, ale kloub u palce levé nohy, i když už není tak oteklý, kůže už není napnutá a lesklá, tak je pořád zvětšený. První 2 týdny co jsem trpěl bolestmi, jsem bral Milurit 300 předepsaný lékařem a poté, co se to začalo zlepšovat, mi byl předepsán Milurit 100, který mám brát 1x denně po zbytek svého života.

Prosím tedy o radu, vztahující se na stále se nezmenšující se kloub u palce, zdali se dá udělat něco navíc pro urychlení hojení a zmenšení té boule na kloubu, případně některým chirurgickým zákrokem(četl jsem článek, kde zmiňovali vysátí tekutiny obsahující kyselinu močovou přímo z kloubu). Dále mě a mou přítelkyni také trápí Milurit 100, který musím brát po zbytek života. V mnoha článcích i zahraničních publikacích jsem se dočetl, že obecně léky na udržování kyseliny močové v krvi, tudíž i ty na dnu, mají negativní vliv na plodnost.

Předem Vám moc děkuji za rady a připomínky

Odpověď: To, co popisujete není dotaz na lékárnu, ale na lékaře. Milurit nemusíte brát doživotně za předpokladu, že budete schopen trvale dodržovat dietu, která ke dně neoddělitelně patří. Musí se z Vás stát téměř vegetarián, kdybych to chtěl hodně zkrátit. Je to stejné jako cukrovka. Když se objeví, zpravidla stačí dieta a pokud jí dodržujete, taky nemusíte skončit na inzulínu.
Dieta je metabolický problém, který pacientům obvykle signalizuje, že ve svém stravování něco dělali dlouhodobě hodně špatně. Problém je, že cesty zpět není a když už dna vznikla, organismus té cesty použije kdykoliv Vás bude zase potřebovat prásknout přes prsty.
Jinými slovy vnímejte ji pozitivně a nikoliv negativně, ukazuje Vám, že něco bylo špatně a přinutí Vás jíst zdravěji a střídměji.
Vysávat kyselinu močovou odkudkoliv je postup, který nedává smysl. Je to jako předepsat na oteklé nohy větší boty.
Pokud otok palce přetrvává, dejte tomu čas. Rád doporučuji podpůrný přírodní přípravek DOLUPERINE (1 kapsle 3 x denně v tříměsíční kůře), který má velmi zajímavé protizánětlivé účinky. Máme ho v lékárně, ale objedná vám ho jakákolv lékárna v ČR. dr.Ryc

Otázka: Dobrý den,
asi 2 roky zpět mi začaly více padat vlasy. Dříve jsem měla husté a zdravé, dnes jsou splihlé a řídké. Jako pravděpodobnou příčinu vidím ve stresu a nedostatku železa, které jsem už díky lékům snížila na normal. Lékarnice mi dnes doporučila neocapil, ale v příbalovém letáku se všude píše, že je to pro lidi, který mají třeba již lysá místa nebo pleš. Já mam vlasy řidší, ale rozhodně nemám až tak velké problémy. Nemůže mi neocapil nějak ublížit? Je to vhodné v případě, že žádná lysá místa nemám? Bojím se, aby látka nebyla příliš silná. Děkuji

Odpověď: Nejsem sice dermatolog, ale troufám si říci, že vypadávání vlasů není obvykle problémem kůže, nýbrž problémem metabolickým a potažmo výživovým. I malé dítě ví, že špatně živený pes má nepěknou srst. U lidí tomu nebude jinak, neboť člověk má zvířecí tělo.
Na dálku se nedá radit, nedostatek železa může být skutečně jedním z důvodů, ale příčina může být i jinde (nedostatek polynenasycených mastných kyseliun, a pod.) Stres může rovněž hrát svoji roli, v tom máte naprostou pravdu. Navíc doplňovat železo není tak jednoduché, neb se velmi špatně vstřebává a musíte volit takovou jeho formu, kterou je schopen organismus asimilovat.
Pokud bych měl na dálku něco poradit, navrhl bych dvouměsíční kůru za použité přírodních přípravků HOLISTICAP (2 x 1), MENOLISTICA (2 x 1), HYPNOXSTRESSPRO (1 x 1) a SUPRAMINERAL (1 odměrka denně rozpůstit v troše vody a vypít). Není to nic světoborného, ale výsledky to dává překvapivě dobré. Až po selhání tohoto postupu bych vymýšlel dál. dr.Ryc

Otázka: dobry den
uzivam vecer NEUROL 0.25mg
muzu si vzit na bolest v krku PARALEN 500mg?Neovlivnuji se tyto dva preparaty?
Dekuji za odpoved

Odpověď: Kombinace je možná za respektování maximální možné denní dávky.

Otázka: Dobrý den,
chtěla sem se zaptat, zda můžu při roztroušené skleroze a snížené funkce štítné žlázy užívat Lipoxal Extreme. Z váhou bojuji již asi rok bezvýsledně, proto potřebuji pomocníka. Snažím se dodržovat vše co je při snižování váhy nutné, ale nefunguje to. Navíc nyní beru kortikoidy na ataku, takže váha opět vzroste.
Pokud tento přípravek nemohu užívat, poradíte mi prosím jiný, který pomáhá při boji s kilogramy????
Velmi děkuji Nika

Odpověď: Užívat jej můžete bez problémů, ale představa, že po něm zhubnete je úsměvná a velmi naivní. Vzhledem k Vašemu zdravotnímu stavu je třeba redukci hmotnosti provádět pod lékařským dohledem. Můžete se k nám objednat, zabýváme se tím rutinně. dr.Ryc (tel. pro objednání : Šárka Rychetská - 776 612 700).

Otázka: dobrý den, dcera má laryngitidu a dostali jsme Rectodelt, zapomněla jsem se zeptat, jak ho máme skladovat. Někde jsem četla, že v lednici.

Odpověď: ano, v lednici

Otázka: Dobrý den,
mohu užívat Clarinase repetabs (2xdenně 1)pokud užívám léky na snížení tlaku, Lorista 50 (1x denně 1)? (zapomněl jsem lékaře při vyšetření na užívání Loristy upozornit)

Dalibor

Odpověď: Ano, bez problémů.

Otázka: Dobry den chci se zeptat zda Lexaurin ovlivnuje negativne ucinek hormonalni antikoncepce jeanine.?Bara

Odpověď: Nikoliv

Strana: 1|2|3

nahoru